Niet-giftig speelgoed

Wij maken uitsluitend niet-giftig speelgoed dat 100% recyclebaar is. Aangezien onze producten voor jonge kinderen zijn ontwikkeld, is al het kunststof in ons speelgoed vrij van stoffen die gevaarlijk zijn voor mens en milieu.

Wij gebruiken in ons speelgoed uitsluitend nieuwe, onbewerkte grondstoffen om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Al ons speelgoed is ontwikkeld voor peuters en kleuters, die de wereld verkennen door dingen in hun mond te stoppen. Daarom maken wij uitsluitend gebruik van materialen die zijn goedgekeurd voor contact met voedingsmiddelen door instanties zoals de FDA (Food & Drug Administration in de VS).

Milieuvriendelijk/organisch speelgoed

Vanaf het allereerste begin hebben wij ons gericht op het maken van duurzaam speelgoed dat vrij is van giftige chemicaliën en zo milieuvriendelijk en organisch mogelijk is. Wij vinden het milieu belangrijk en zoeken altijd naar nieuwe manieren om nog “groener” te worden. Wij zijn er trots op over te stappen van kunststof op aardoliebasis naar kunststof op plantaardige basis, waardoor ons niet-giftige speelgoed nog milieuvriendelijker en organischer wordt. De nieuwe, biologische kunststof wordt gemaakt van suikerriet en is 100% hernieuwbaar. Dit draagt ertoe bij dat wij onze koolstofvoetafdruk kunnen verlagen, omdat het suikerriet tijdens de groei meer kooldioxide opneemt dan er tijdens de verwerking van de geoogste planten vrijkomt. Wij beginnen onze groene transitie met onze klassieke modellen, die een unieke look krijgen en zich zullen onderscheiden van de huidige lijn. Wees erop voorbereid te gaan voor groen en steun veilig en leuk spelen voor een gezonde planeet met speelgoed van Viking Toys!

Onze producten